top of page

Dijital Pazarlamada Yapay Zeka Nedir?

Dijittal pazarlama gelişen Dünya'nın pazarlama anahtarıdır. Bu yazımızda yapay zekanın dijital pazarlamaya katkısını inceliyeceğiz.


Yapay zeka Dijital pazarlama Sosyal medya ve dijital pazarlama Isparta Reklam Ajansı


Dijital pazarlamada yapay zeka, müşteri içgörüleri kazanmak ve pazarlama görevlerini ile kararlarını otomatikleştirmek amacıyla veri toplama, doğal dil işleme, makine öğrenimi ve veri analizi gibi çeşitli yapay zeka yeteneklerini kullanmaktadır. Yapay zekanın sunduğu bu yetenekler, müşterilerin ihtiyaçlarına, davranışlarına ve tercihlerine yönelik dinamik ve kişiselleştirilmiş yanıtlar sunma kapasitesine sahiptir



Yapay zeka, pazarlama profesyonellerinin yerini almayı hedefleyen bir teknoloji değil, onların çabalarını tamamlayan ve güçlendiren bir sistemdir. Etkili bir şekilde kullanımı, insanların yaratıcılığına, eleştirel düşünme yeteneklerine ve stratejik planlamalarına bağlıdır. Yapay zeka, dijital pazarlama alanında, müşteri ilişkileri yönetiminden içerik oluşturmaya, hedef kitle segmentasyonundan reklam optimizasyonuna kadar geniş bir yelpazede etkili bir rol oynamaktadır. Bu teknoloji, otomasyon yetenekleri sayesinde pazarlamacılara zaman ve kaynak tasarrufu sağlar, bu da onlara daha stratejik ve odaklanmış çalışmalar yapma imkanı sunar.


Dijital Pazarlamada Yapay Zeka Örnekleri


Çeşitli Sektörlerde Yapay Zeka Kullanımına yönelik çok yaratıcı örnekler görüyoruz:

  • Güzellik Sektörü: Maybelline gibi güzellik markaları, AI destekli sohbet robotları kullanarak kişiselleştirilmiş alışveriş hizmetleri sunuyor.

  • Yayıncılık Sektörü: Associated Press gibi yayıncılar, ‘isteksiz okuyucuları’ hedeflemek ve etkilemek için AI odaklı programatik reklamcılığı kullanıyor.

  • Eğlence Sektörü: Netflix, Blue TV, Disney Plus  kullanıcı tercihlerine ve davranışlarına göre kişiselleştirilmiş öneriler sunmak için yapay zekayı etkin bir şekilde kullanıyor.

 

Dijital pazarlama nasıl katkı sağlar

Cyber-F dijital olarak dijital pazarlama alanında profesyonelleşmiş olan ekibimiz, markanızın analizini hem internet üzerinden hem de yapay zeka ile yapıyor. Sonrasında markanıza uygun reklam içerikleri tasarlanıyor. Bu tasarlamaların özel tasarımcılarımız ve yapay zeka ile oluşturulduktan ve sizlerin de onayı alındıktan sonra internet mecralarında dolaşıma sokuluyor. Dolaşıma tek başına girmesine izin vermiyoruz tabi ki, gerekli reklam ve destek kampanyalarıyla hem markanız hem reklamlarınız internette görünür ve dikkat çekici bir hale geliyor.


Sizler de bu deneyimi hemen yaşamak için:




6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page