top of page

Dijital Pazarlamada Yapay Zeka Nedir?

Dijital pazarlama gelişen dünya teknolojileriyle özdeşleşmiş bir pazarlama aracıdır. Bu gün bu aracın Yapay Zeka ile birleşimine göz atacağız.


Yapay zeka, Sosyal medya ve dijital pazarlama, Seo, Isparta Reklam Ajansı


Dijital pazarlamada yapay zeka, müşteri talep ve özeleştirilerini kazanmak ve pazarlama görevlerini ile kararlarını otomatikleştirmek amacıyla veri toplama, doğal dil işleme, makine öğrenimi ve veri analizi gibi çeşitli yapay zeka yeteneklerini kullanmaktadır. Yapay zekanın sunduğu bu yetenekler, müşterilerin ihtiyaçlarına, davranışlarına ve tercihlerine yönelik kişiselleştirilmiş yanıtlar sunma kapasitesine sahiptir.


Yapay zeka, pazarlama profesyonellerinin yerini almayı hedefleyen bir teknoloji değil, onların çabalarını tamamlayan ve güçlendiren bir sistemdir. Etkili bir şekilde kullanımı, insanların yaratıcılığına, eleştirel düşünme yeteneklerine ve stratejik planlamalarına bağlıdır.


Yapay zeka, dijital pazarlama alanında, müşteri ilişkileri yönetiminden içerik oluşturmaya, hedef kitle segmentasyonun'dan reklam optimizasyonuna kadar geniş bir yelpazede etkili bir rol oynamaktadır. Bu teknoloji, otomasyon yetenekleri sayesinde pazarlamacılara zaman ve kaynak tasarrufu sağlar, bu da onlara daha stratejik ve odaklanmış çalışmalar yapma imkanı sunar.

Dijital Pazarlamada Yapay Zeka Örnekleri


Çeşitli Sektörlerde Yapay Zeka Kullanımına yönelik çok yaratıcı örnekler görüyoruz:

  • Güzellik Sektörü: Maybelline gibi güzellik markaları, AI destekli sohbet robotları kullanarak kişiselleştirilmiş alışveriş hizmetleri sunuyor.

  • Yayıncılık Sektörü: Associated Press gibi yayıncılar, ‘isteksiz okuyucuları’ hedeflemek ve etkilemek için AI odaklı programatik reklamcılığı kullanıyor.

  • Eğlence Sektörü: Netflix, Blue TV, Disney Plus  kullanıcı tercihlerine ve davranışlarına göre kişiselleştirilmiş öneriler sunmak için yapay zekayı etkin bir şekilde kullanıyor.

Dijital Pazarlama ve Yapay zeka birleşimi markaların ne işine yarar

Cyber-F çalışma ortaklarının dijital pazarlama eylemlerini kontrol etme görevini üstlendikten sonra bu alanda profesyonelleşmiş olan uzman kadrosu ve gelişmiş yapay zeka altyapılarıyla oluşturulan analizleri ortaya çıkarır. Bu analizler incelendikten sonra marka için bir pazarlama aksiyon planı çıkarılır. Buna bağlı olarak profesyonel tasarımcılarımız ve yine yapay zeka sistemlerinin yardımıyla oluşturulan reklamlar sizlere sunulur. Sizlerden aldığımız onaydan sonra dijital pazarlama tam anlamıyla devreye girer, markanız ve reklamlarınız internet mecralarında dolaşıma sokulur. Tabi ki bu reklamlar sadece dolaşıma sokularak bırakılmaz gerekli öne çıkarma, parlatma ve etkileşim bazlı uygulama işlemleri uygulanır. Tüm bundan sonra markanız yeni doğmuş bir bebek gibi günden güne büyüyerek ve gelişerek ilerler.


Bunların yanı sıra yapay zekanın belirli periyotlarda ileteceği analizlere göre markanızın büyüme planı çıkarılır ve uygulamaya konur.


Tüm bunlar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve her sorunuz yanıtı için:



1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page